rijbewijskeuring 75+ B/e

STAP 1

Tijdig Indienen van uw Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk om uw Gezondheidsverklaring minstens 4 maanden vóór het verlopen van uw rijbewijs in te dienen. Deze verklaring is essentieel voor het beoordelen van uw medische geschiktheid om te blijven rijden.

STAP 2

Digitaal Indienen van uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR

Het invullen van uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR is de snelste manier om dit te doen, in tegenstelling tot per post. Bovendien biedt het indienen via Mijn CBR u de mogelijkheid om op elk moment de status van uw aanvraag te bekijken in uw persoonlijke dossier.

STAP 3

Maak afspraak met ons. Neem al uw formulieren mee!

Bij afspraken met de arts, is het essentieel om een printje mee te nemen van alle berichten en formulieren die u van het CBR ontvangt nadat u uw Gezondheidsverklaring heeft ingediend.STAP 4

Wachten tot antwoord

Bij “Lopende zaken” op Mijn CBR kunt u eenvoudig de status van uw Gezondheidsverklaring aanvraag bekijken. Dit geeft u duidelijkheid over de voortgang van uw aanvraag en eventuele vervolgstappen die genomen moeten worden.

 

 

 

Benodigdheden bij de keuring:

  • Eventuele medicatie: Zorg voor een lijst met medicijngebruik of een medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek.

  • Huidige rijbewijs: Neem uw huidige rijbewijs mee. Indien niet in bezit, dan paspoort of ID-bewijs.

  • Urine: Breng urine mee voor de keuring. Het hoeft niet nuchter te zijn. Bij voorkeur in een urinecontainertje, verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts.

  • Bril/contactlenzen: Als u een bril of contactlenzen draagt, neem deze dan mee indien van toepassing.