keuringen

STAP 1

Tijdig Indienen van uw Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk om uw Gezondheidsverklaring minstens 4 maanden vóór het verlopen van uw rijbewijs in te dienen. Deze verklaring is essentieel voor het beoordelen van uw medische geschiktheid om te blijven rijden.

STAP 2

Digitaal Indienen van uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR

Het invullen van uw Gezondheidsverklaring via Mijn CBR is de snelste manier om dit te doen, in tegenstelling tot per post. Bovendien biedt het indienen via Mijn CBR u de mogelijkheid om op elk moment de status van uw aanvraag te bekijken in uw persoonlijke dossier.

STAP 3

Maak afspraak met ons. Neem al uw formulieren mee!

Bij afspraken met de arts, is het essentieel om een printje mee te nemen van alle berichten en formulieren die u van het CBR ontvangt nadat u uw Gezondheidsverklaring heeft ingediend.STAP 4

Wachten tot antwoord

Bij “Lopende zaken” op Mijn CBR kunt u eenvoudig de status van uw Gezondheidsverklaring aanvraag bekijken. Dit geeft u duidelijkheid over de voortgang van uw aanvraag en eventuele vervolgstappen die genomen moeten worden.

 

 

 

Rijbewijskeuringen voor personen van 75 jaar en ouder, inclusief categorie B/E (auto en aanhangwagen).

Rijbewijskeuringen voor personen van 75 jaar en ouder, inclusief groot rijbewijs (C/D/E).

Medische keuring voor het rijbewijs, inclusief categorie B/E, beschikbaar voor alle leeftijden.

Medische keuring voor rijbewijscategorieën C en D (en eventueel E), beschikbaar voor personen jonger dan 75 jaar.
Sinds 2015 is de Medibuspas afgeschaft. Toch blijft de vijfjaarlijkse medische keuring voor u als touringcarchauffeur verplicht. Tijdens de keuring volgen we de richtlijnen van het CBR en gaan we na of u medisch nog geschikt bent om een touringcar te besturen.
Specifieke rijbewijskeuringen voor chauffeurs die werkzaam zijn bij een buurtbus. Houders van een Surinaams rijbewijs die woonachtig zijn in Nederland, kunnen voor de aanvraag voor verlenging, duplicaat en internationaal rijbewijs, terecht bij het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam.
Keuring uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF). Deze keuring is bedoeld voor de EU/Nationale KNAF licentie en volstaat dus niet voor de Internationale KNAF licentie. Vergeet niet het formulier op de website van de KNAF aan te vragen alvorens afspraak te maken.
Om in aanmerking te komen voor een taxipas, dient elke chauffeur naast het vakbekwaamheidsdiploma nog twee documenten te hebben: een Verklaring Omtrent het Gedrag en een Geneeskundige Verklaring Taxi. Voor het verkrijgen van de Geneeskundige Verklaring dient u medisch gekeurd te worden.

Keuring voor het Klein Vaarbewijs, waarbij de medische geschiktheid voor het varen van kleine vaartuigen wordt beoordeeld. Vergeet niet het “eigen verklaring” formulier aan te vragen alvorens afspraak te maken.

 

Benodigdheden bij de keuring:

  • Eventuele medicatie: Zorg voor een lijst met medicijngebruik of een medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek.
  • Huidige rijbewijs: Neem uw huidige rijbewijs mee. Indien niet in bezit, dan paspoort of ID-bewijs.
  • Urine: Breng urine mee voor de keuring. Het hoeft niet nuchter te zijn. Bij voorkeur in een urinecontainertje, verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts.
  • Bril/contactlenzen: Als u een bril of contactlenzen draagt, neem deze dan mee indien van toepassing.
  • Controleer boven bij de soort keuring of er extra benodigdheden qua extra formulieren zijn.